Toont alle 5 resultaten

Beamer huren

Beamer huren in Utrecht? Audio Utrecht verhuurt betrouwbare beamers. Heeft u een belangrijke een presentatie, beursdeelname of een evenement en bent u op zoek naar een betrouwbare partner om een projector te huren? Bij Audio Utrecht vindt u altijd een passende professionele oplossing. Neem gerust contact met ons op, onze specialisten kunnen u uitgebreid adviseren over de voordelen van diverse schermen en zorgen ervoor dat alles binnen de gewenste termijn geregeld is.

Advies nodig voor het kiezen van de juiste beamer? Lees dan de tekst onderaan deze pagina.

 85,00 incl. btw
 425,00 incl. btw
 895,00 incl. btw
 1.650,00 incl. btw
 845,79 incl. btw

Waar moet je op letten bij het huren van een beamer/ projector?

Vaak krijgen we de vraag welke beamer geschikt is om te huren voor een bepaald evenement of waar het prijsverschil tussen verschillende leveranciers vandaan komt.

De keuze voor de juiste beamer kan erg lastig zijn omdat er veel verschillende beamers worden aangeboden. Daarom geven we onderstaand enkele tips en richtlijnen die je kan gebruiken voor het huren van de juiste beamer.

Bij het huren van een beamer zijn de volgende zaken van belang:

 • Hoe gedetailleerd is het beeld?
  De resolutie wordt uitgedrukt in pixels en bepaalt de hoeveelheid details in het beeld. De Full-HD resolutie (1920x1080 pixels) is op dit moment bij beamers het meest voorkomend. Bij TV schermen zien we al Ultra-HD en 4K resoluties. Bij een groot verschil in huurprijs is het van belang om na te gaan of de beamer niet een te lage resolutie heeft, zoals bijvoorbeeld 800x600 pixels of 1024x768 pixels.
 • Hoe helder is de projectie?
  De lichtopbrengst van een beamer wordt uitgedrukt in ANSI-Lumen en dient afgestemd te worden op het formaat scherm en het licht in de ruimte. In een ruimte met weinig licht volstaat vaak een beamer van 3000 ANSI-Lumen maar bij veel omgevingslicht of een groot projectievlak kan een beamer van 6000 of 12000 ANSI-Lumen geen overbodige luxe zijn.
 • Hoe realistisch zijn de kleuren?
  Het contrast geeft de verhouding tussen het diepste zwart en het helderste wit aan. Hoe groter het contrast hoe scherper het beeld en hoe dieper de kleuren. Het contrast hangt nauw samen met de lichtopbrengst van de beamer. Een te “zwakke” beamer zorgt voor een verlaagd contrast waardoor de kleuren minder realistisch zijn.
 • Hoe weet ik zeker dat mijn beeld juist geprojecteerd wordt?
  De beeldverhouding, ook wel aspect ratio genoemd, geeft aan wat de verhouding tussen de breedte en hoogte van het beeld is. Tegenwoordig is 16:9 (breedbeeld) het meest voorkomend. Oudere beamers maken vaak nog gebruik van een 4:3 beeldverhouding die nog maar weinig wordt gebruikt.
 • Kan ik mijn laptop aansluiten op de beamer?
  De meeste moderne laptops en beamers hebben een HDMI aansluiting. Vaak hebben beamers ook nog een aantal analoge aansluitingen zoals bijvoorbeeld VGA. Bij HDMI is het belangrijk om te weten dat voor een betrouwbaar signaal de lengte van de kabel maximaal 10 á 15 meter mag zijn. Mochten er langere lengtes nodig zijn, bestaan er speciale kastjes die dit mogelijk maken. Ook voor Macbooks en laptops zonder HDMI aansluiting bestaan er verloopjes naar HDMI.
 • Waar plaats ik de beamer?
  De afstand tussen beamer en scherm is afhankelijk van de lens. Beamers in het lage segment hebben vaak een vaste lens met beperkt afstelbereik. Dat betekent dat de plek van het scherm bepalend is voor het plaatsen van de beamer. Duurdere beamers hebben de mogelijkheid om de lens te wisselen: hierdoor kan de lens aangepast worden en is het dus niet meer nodig om de beamer op een onhandige plaats te zetten.
 • Hoe stel ik de beamer nauwkeurig af?
  Een aantal functies in beamer kunnen gebruikt worden voor het afstellen van het beeld. Denk hierbij aan focus voor de scherpte, zoom voor de grootte en lens shift voor het verplaatsen. Let op dat niet alle beamers beschikken over al deze functies. Ook zie je vaak dat bij de goedkopere beamers de afstelling enkel op de beamer kan gebeuren, wat minder nauwkeurig is dan via de afstandsbediening.

Bij het kiezen van de geschikte beamer en het afstellen komt dus meer kijken dan je denkt.

Huur daarom altijd een beamer met minimaal:
 • Een 16:9 beeldverhouding
 • Een minimale resolutie van 1920x1080 pixels
 • Voldoende lichtopbrengst voor de ruimte en het formaat scherm
 • De juiste aansluitingen voor je laptop
Wil je meer controle over de plaatsing en afstelling, huur dan een beamer met:
 • verwisselbare lens
 • op afstand bedienbare focus, zoom en lens shift

Om de keuze te vergemakkelijken hebben we ons beamer-verhuur assortiment opgedeeld in een basic en een pro lijn.

De beamers uit de basic lijn zijn geschikt voor simpele presentaties. Daar waar plaatsing en afstelling van de beamer belangrijk is, hebben we beamers uit de pro lijn. Ook is de pro lijn meer geschikt voor lichte ruimtes.


Wist je dat?
We helpen je graag met de keuze voor het huren van de juiste beamer.
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees er meer over in ons cookiebeleid.
×

Hoi!

Klik hieronder om te chatten via WhatsApp of neem contact op via mail.

We zijn te bereiken op werkdagen tussen 10:00 en 18:00.

×